Människor med ett stort djurintresse har ofta flera typer av husdjur. En vanlig kombination är hund och katt, vilket ofta fungerar utan problem. Även hundar och hästar går ofta bra ihop, trots skillnaden i storlek. Hunden trivs ofta bra i stallmiljö, och håller också lite extra koll när husse eller matte inte är på plats.

Det finns flera raser som historiskt verkat som gårdshundar. Dessa raser kan vara lämpliga på hästgården. De är nämligen ofta självständiga, säger till när det kommer besök och håller efter skadedjur som möss och råttor. Det är också en fördel om hunden inte har överdriven jaktlust, om de ska fungera tillsammans med gårdens övriga djur. Vanliga raser är bland annat jack russel terrier och dansk-svensk gårdshund.

Din nya vän behöver både bra foder och mental stimulans. Du kan hitta något passande hos Rockybox, där du kan prenumerera på hundgodis, leksaker och annat i ett praktiskt paket. Tänk efter hur gårdsmiljön ser ut med eventuella faror, innan du skaffar en hund till hästgården. Se exempelvis upp med råttfällor- och gift där hunden kommer åt. Det är också viktigt att hunden och hästarna tidigt får vänja sig vid varandra. Hunden behöver vara uppmärksam och komma på inkallning, för att undvika olyckor mellan djuren.