För många så brukar det finnas fler djur på gården än hästar. Den vanligaste är nog katten som stryker runt i ladugården och häststallet. Men det kan även finnas hundar som gillar att följa med ut på ridturerna och få springa sig trött bredvid en galopperande häst.

Hunden

Som hund så borde det vara ett paradis där det finns massor med andra djur att få vara en del av den stora flocken som det blir på en hästgård. Den kan hjälpa till som vakthund och skydda de andra djuren och följa med på olika strapatser. Det är en fördel om du har bra koll på alla dina djur så även hunden. Förutom att chippmärka din hund så kan du skaffa id-brickor för hund där du graverar in telefonnummer eller liknande om hunden mot förmodan skulle springa bort.

Katten

Det är bra att det är någon som håller mössen borta på hästgården, och någon som håller hästarna sällskap i stallet om nätterna. Likaväl som en hund trivs så gör katten likadant. Det kan vara en fördel att kastrera katten om man inte räknar med att skaffa kattungar, få katten springa fritt vet man ju aldrig vilka besöks som görs i stallet om nätterna. Det är även bra att chippmärka katten om den skulle försvinna och någon hittar den. Även katten kan få en liknande id-bricka som hunden med telefonnummer.